HEM / HOME      TILLBAKA / BACK
Stefan Johansson Photography
     
Om bloggen avesphoto.se : Tanken är att förmedla mina bilder på ett mer blogglikt sätt än bara bilder i olika gallerier...
  Strömstare
Datum: 2013-03-11 Plats: Grevedämmet, Stensjön, Västergötland.
Tidigare blogg: Kolla in Strömstare

Kolla även in Videofilmen längst ner på sidan, 26mb wma.
Började den tidiga morgonen med att leta gäss och svan i Kungsbacka kommun, åtminstone dom områden jag besökte va helt tomma, en blåkärrhöks hona jagade i den friska iskalla nordost-vinden, vilket va årskryss, gick sedan en skogsrunda i Sandsjöbacka naturreservat för att leta efter den hökuggla som setts i området, det gick inte så bra, även här helt tomt på fågel. Räknade nog inte med någon bra skådning idag med tanke på vädret, satsade nu därför istället på lite fotografering och då på ett säkert kort, Grevedämmet med alla sina strömstarar.
Strömstare / Dipper
Solen når nu äntligen ner i utloppet, men ändå fortafarande ganska mörkt med många skuggiga områden.
Strömstare / Dipper
Strömstare / Dipper Cinclus cinclus
Fortfarande kamp om bästa vinterrevir, de sjöng för fullt och de jagade varandra mest hela tiden.
Strömstare / Dipper Cinclus cinclus
Strömstare / Dipper Cinclus cinclus
Några va nyfikna på mig där jag satt i vattenkanten och kom fram för att kolla läget, som närmst på ca tre meter, helt orädda.
En videosnutt, 26mb stor fil, filmad med systemkameran på ett enbensstativ. Man hör under inspelningen när ett larm kommer in via Bird Alarm.

© 2013 Stefan Johansson                                                                                                                                                                                           HEM / HOME   TILLBAKA / BACK