HEM / HOME      TILLBAKA / BACK
Stefan Johansson Photography
 Om bloggen avesphoto.se : Tanken är att förmedla mina bilder på ett mer blogglikt sätt än bara med bilder i olika gallerier...
  Strömstare
 Datum: 2013-01-19 Plats: Grevedämmet, Stensjön, Västergötland 
Det är kallt -15°C, ljuset är svagt och solen når inte riktigt ned till strömstararna, trots höga ISO-tal så blir det långa slutar tider, ett stativ är helt nödvändigt, lyckas ändå få till några bilder som jag är nöjd med. Man får ofta fin närkontakt med strömstararna här, dom är orädda och man kan fotografera dom på ned till kanske 10m, ibland sitter dom och sjunger för fullt trots att det fortfarande är mitt i vintern.
Det är ofta problem med vitbalansen när man fotograferar i skugga som ofta är fallet vid grevedämmet, så det gäller att ställa in kameran rätt så att den "värme" som trots kylan ändå finns framgår i bilden.
När det är så här kallt så bildas ofta lite sjörök, svårt att se med blotta ögat men syns tydligt i bilden ovan, man får då inte den där rikiga skärpan som man önskar, men som man kanske inte egentligen behöver för att förmedla känslan.
 Strömstaren inramas här fint av olika isformationer, vattnet ser verkligen kallt ut, snart hoppar strömstaren i utan att fundera.
© 2013 Stefan Johansson                                                                                                                                                                                         HEM / HOME   TILLBAKA / BACK